Tolna Megye Vezető Hír

Üzemet épít Dunaföldváron a Vajda-Papír Kft.

Üzemet épít Dunaföldváron a Vajda-Papír Kft.

Dunaföldvár ipari parkjában épít papírgyártóüzemet 11 milliárd forintból a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír Kft, a zöldmezős beruházás alapkövét letették.

A kormány 4,5 milliárd forinttal támogatja a beruházást a nagyvállalati támogatási program forrásaiból. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter reményét fejezte ki, hogy a budapesti Vajda-Papír Kft.-nek sikerül regionális jelentőségű papírgyártóvá és feldolgozóvá válnia. Szólt arról, hogy az első negyedévben 34 százalékkal nőttek a beruházások, 1033 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg.

 

A higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír Kft. Dunaföldváron épít üzemet 11 milliárd forintból

A higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír Kft. Dunaföldváron épít üzemet 11 milliárd forintból

 

A kft. 20 hektáros területen, a Scorpio-Trans Kft. kivitelezésében épülő, 23 ezer négyzetméteres üzeme jövő februárra készül el, az üzemben mintegy 350-40 ezer tonna papíralapanyagot állítanak majd elő, száz főt foglalkoztatva. Az üzemben a környezetvédelem és az energiahatékonyság szempontjából a legmodernebb, osztrák technológiával dolgoznak majd. A cég papírgyártása ezzel százezer tonnára nő, az eddig teljes egészében importból származó alapanyag felét innen biztosítják majd, foglalkoztatottaik száma meghaladja majd az ötszázat.

/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye