Tolna Megye Vezető Hír

Tolna megye fejlesztésével kapcsolatos dokumentumokat fogadtak el

Tolna megye fejlesztésével kapcsolatos dokumentumokat fogadtak el

A Közgyűlés döntésének köszönhetően határidőre teljesült az a központi elvárás, hogy a megye 2015. május 11-ig fogadja el Integrált Területi Programját.

A Tolna Megyei Önkormányzat területfejlesztési szakemberei a Közgyűlés alelnökével, Ribányi Józseffel látogattak el a településekre, hogy személyesen egyeztessenek a fejlesztési elképzelésekről. Az április közepén megrendezett Területfejlesztési Konferencia is ezt a célt szolgálta, az eseményen a önkormányzatok szakemberei, polgármesterei véleményezhették a Programot. Egészen az utolsó pillanatig volt lehetőség a dokumentum alakítására, az ülés keretein belül megfogalmazott javaslatok is bekerültek az ITP-be, amelyet a Közgyűlés döntésével véglegesítettek.

 

Fehérvári Tamás elnök, Tolna Megyei Közgyűlés

 

A Tolna Megyei Közgyűlés elfogadta a megye Integrált Területi Programját (ITP)
Az Integrált Területi Program intézkedései a munkahelyteremtésre, a jövedelmek növekedésére, az élhető környezet kialakítására helyezik a hangsúlyt - erősítette meg Fehérvári Tamás elnök. A Közgyűlés egy másik fontos dokumentumot is elfogadott: a „Beszédes József 2020” a költségvetési lehetőségekre alapozva és a megye adottságait figyelembe véve vázolja fel a közeljövő terveit.

 

-csa-

Forrás: tolnamegye.hu
Fotó: Ótós Réka

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye