Tolna Megye Vezető Hír

Megugrik az építőipar Tolna megyében

Megugrik az építőipar Tolna megyében

A Tolna megyei építőipari vállalkozások 40-100 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak az európai uniós beruházások miatt.

A bátaszéki Alisca Bau Zrt. ipari épületeket és mélyépítést végez, legnagyobb munkája az elmúlt évben a szabadegyházai szeszipari vállalat számára épített vízvezeték volt. Az idén Bátán, Bátaszéken, Bonyhádon és Pincehelyen építenek szennyvízvezetéket és tisztító telepet. A 80 embert foglalkoztató cég idei megrendelései alapján akár 4-5 milliárd forintra is nőhet az árbevétel. A tamási székhelyű Tam-Bau Kft. tavaly egyebek között a marótvölgyi öblözet vízrendezési munkáiban és M4-es autópálya építésében vett részt, idén 1,8 milliárd forintos árbevételre számít az M3-as autópálya egyik csomópontjánál, a Tisza töltésrekonstrukciójában elnyert kivitelezésnek köszönhetően. 

 

Megugrik az építőipar Tolna megyében

Az európai uniós beruházások miatt a Tolna megyei építőipari vállalkozások 40-100 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak

 

Az építőanyag-forgalmazással és épületenergetikai projektekkel foglalkozó, szekszárdi SZ+C Stúdió Kft. 65 dolgozót foglalkoztat, a társaság vezetője szerint az idén jelentős megrendelésre számíthatnak, a cég éves szerződés-állománya alapján 2018-ban az árbevétel akár 50 százalékkal is nőhet. A mélyépítés-tervező és telephelyfejlesztéssel foglalkozó szekszárdi Gemenc Bau Kft. idén mintegy másfél milliárd forintos nettó árbevétellel tervez, a 35 fős cég többek között gabonatárolók, üzemcsarnok kivitelezésében vesz részt.

 

MTI/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye