Tolna Megye Vezető Hír

Két hónapon belül megújul Paks egyik fontos kerékpárútja

Két hónapon belül megújul Paks egyik fontos kerékpárútja
Várhatóan május elejére készül el Pakson a Tolnai úti kerékpárút több mint 750 méter hosszúságú szakaszának felújítása. A beruházás összköltsége meghaladja a 30 millió forintot.
A paksi önkormányzat hosszú ideje kiemelt figyelmet fordít a város kerékpárút-hálózatának fejlesztésére. Ennek eredményeként március elején megkezdődött a Tolnai úti szakasz felújítása. Dávid Ildikó, a polgármesteri hivatal sajtóreferense a Tolnai Népújságnak elmondta, hogy a munkák a Nyárfa és a Kölesdi út közötti részt érintik, melynek hossza 775 méter. A Magyar Aszfalt Kft. kivitelezésben megvalósuló beruházás 30,2 millió forintba kerül, melyet a város saját erőből finanszíroz.

A paksi önkormányzat saját erőből finanszírozza a Tolnai úti kerékpárút fejlesztését.

Térkő váltja a régi burkolatot a Tolnai úti kerékpárúton

A fejlesztés során a régi kerékpárút elbontásra kerül, helyette pedig térkő burkolatú út kerül kialakításra, valamint a zöldterület is rendezésen fog átesni. Dávid Ildikó a közelben élők megértését és türelmét kérte a munkák idejére, melyek várhatóan május 10-re fejeződnek be.

Az önkormányzat tervei között szerepel a kerékpárút-hálózat atomerőműig tartó bővítése, melyhez már keresik a megfelelő pályázati lehetőségeket.

-W-

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye