Tolna Megye Vezető Hír

Infrastrukturális beruházás Bonyhádon

Infrastrukturális beruházás Bonyhádon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával új záportározó, zsiliprendszer és vízelvezető épül 2020 nyaráig Bonyhádon. A 230 millió forintos beruházással javul a Völgység-patak és a meglévő vizes árkok elvezető képessége.

A munkák eredményeként a település meglévő, 56 ezer köbméteres tározójának kotrásával és az új záportározó építésével 99 ezer köbméternyi csapadékvíz lesz felfogható. A meglévő, jó állapotú zsilip megmarad, de az új tározótér leürítéséhez új mederzár épül. A tározó mellett a dr. Kolta László utcától a Völgység-patakig új, föld alatti csapadékvíz-elvezetőt építenek, amely tehermentesíti a Fáy lakótelep és Perczel-kert vízelvezető rendszereit.

 

Záportározó épül Bonyhádon

A dr. Kolta László utcától a Völgység-patakig új, föld alatti csapadékvíz-elvezetőt építenek

 


A közlemény szerint a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben nem okoznak gondot a rendkívüli áradások, felhőszakadások Bonyhádon, amelyek közel 18 milliárd forintnyi értéket veszélyeztettek. Védve lesznek az elöntésektől a környező ipari, a mezőgazdaság területek, és a felgyülemlő víz nem kerül vissza a városi csatornahálózatba. Az infrastrukturális beruházás a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.

MTI/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye