Tolna Megye Vezető Hír

Gyermekjogi Szakmai Napot tartottak

Gyermekjogi Szakmai Napot tartottak

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ által szervezett szakmai nap „MesÉLJ jogosan” címet viselte. Az OBDK gyermekjogi programsorozatában a megye óvodavezetői és óvodapedagógusai vettek részt.

Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy már gyermekkorban tenni kell azért, hogy olyan felnőtté váljanak a gyerekek, akik tudnak élni a jogaikkal. Idén tavasszal jelent meg a Család-és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság támogatásával „Az elveszett madártoll” című különleges mesekönyv, a programsorozat keretében a megye 133 óvodája kapott ebből tiszteletpéldányokat. 

 

gyermekjogi mesekönyv

A mesekönyvet Boldizsár Ildikó mesekutató írta

 

Dr. Herczeg Rita gyermekjogi referens hangsúlyozta, a cél, hogy az óvodapedagógusok szakszerű támogatást és eszközt kapjanak a gyermekjogok megismeréséhez és átadásához. Az OBDK minden megyébe ellátogatnak a jogtudatosítás érdekében, az országban 4500 óvodába juttatják el a mesekönyvet. A mesekönyv tíz meséje a legfontosabb jogokat járja körbe, mint az egymás iránti tisztelet és az emberi méltósához való jog. 

 

/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye