Tolna Megye Vezető Hír

Együttműködésre lépett a Tolna megyei polgárőrség és a Vöröskereszt

Együttműködésre lépett a Tolna megyei polgárőrség és a Vöröskereszt
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete és a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, melyek célja, hogy a két szervezet összehangoltabban, ezáltal pedig hatékonyabban tudja elvégezni feladatait.
A megállapodás aláírására Dunaföldváron került sor Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója, és Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke között. Az együttműködés célja, hogy a polgárőrség és a vöröskereszt a jövőben közösen, összehangolt formában, ezáltal pedig hatékonyabban tudja elvégezni az egyes tevékenységeit. Az együttesen ellátandó feladatok között szerepel például a baleseti elsősegélynyújtással kapcsolatos információk megosztása, a bűncselekmények áldozatául esett emberek segítése, katasztrófák, természeti csapások esetén szükséges tevékenységekben, illetve a véradási akciókon való részvétel. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a két szervezet közös mozgalmában, vagyis a "Tisztelet az éveknek, biztonság az időseknek" programban való aktív részvételre.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete és a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

Egymás munkáját segítheti a jövőben a vöröskereszt és a polgárőrség Tolna megyében

A polgárőrség és a Vöröskereszt Tolna megyei együttműködésének alapjait az elmúlt év során, az országos szervezetek által aláírt megegyezés tette le - mondta Gulyás Katalin a Tolnai Népújságnak. A feladatok közös ellátását segíti, hogy a két szervezet alapelvei között egyaránt szerepelnek olyan fontos tételek, mint az emberiesség, a pártatlanság, az önkéntesség.

-W-

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye