Tolna Megye Vezető Hír

A dombóvári kórház 2 milliárdos korszerűsítése befejeződött

A dombóvári kórház 2 milliárdos korszerűsítése befejeződött

Lezárult a dombóvári Szent Lukács Kórház "A" szárnyának csaknem kétmilliárd forintos korszerűsítése - közölte a kórház igazgatója 2015. november 26-án tartott sajtótájékoztatóján.

Kerekes László az 1,88 milliárd forint értékű európai uniós projekt záró rendezvényén elmondta: a 150 ágyas, nyolcszintes épület felújítására 1,1 milliárd forintot fordítottak, korszerűsítették a gépészeti berendezéseket és az elektromos hálózatot. Fontos előrelépés, hogy a korábbi 5-6 ágyas kórtermek helyett 2-3 ágyas, vizesblokkal ellátott szobákat alakítottak ki - tette hozzá. A megújult szárnyban belgyógyászati, szülészeti, sebészeti és traumatológiai osztályokat helyeznek el.A Szent Lukács Kórház Dombóváron


A projekt része volt egy 250 millió forintos orvostechnológiai fejlesztés, amelynek keretében képalkotó diagnosztikai berendezéseket, lélegeztető gépet, szülőágyat is vásároltak. Emellett felújították a Szent Lukács Kórházhoz tartozó pincehelyi Szent Orsolya Kórház egy szárnyát is, ahol 243 millió forintos ráfordítással egy 39 ágyas, idős betegeket gondozó ápolási osztályt hoztak létre. A fejlesztések révén a kórház a dombóvári járásban élő 80-85 ezer embernek tud korszerűbb, biztonságosabb egészségügyi ellátást nyújtani - mondta az intézmény vezetője.


MTI /MCOnet

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye