Tolna Megye Vezető Hír

2,5 milliárd forint a gáz- és áramhálózatra

2,5 milliárd forint a gáz- és áramhálózatra

Az E.ON-csoport áram- és gázhálózati beruházásokra, üzemeltetésre két és fél milliárd forintot fordít 2018-ban Tolna megyében.

Gelencsér Lajos, a cég dél-dunántúli áramhálózati társaságának vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta: a gázhálózat karbantartására, fejlesztésére 700 millió forintot, az áramhálózatra több mint 1,8 milliárd forintot költ az E.ON. Közölte, hogy új fogyasztói igények jelentkeztek Szekszárd térségében, ezért új transzformátor-alállomás épül Tolna-Mözs környékén. Az 1,7 milliárd forintos beruházás, amelynek előkészítésére idén több mint százmillió forintot fordítanak, 2020-ra fejeződik be.

 

2,5 milliárd forint a gáz- és áramhálózatra

Az E.ON-csoport áram- és gázhálózati beruházásokra, üzemeltetésre két és fél milliárd forintot fordít Tolna megyében

 

A cég hangsúlyozza: a 2018-as beruházások között kiemelt figyelmet kapnak az ipart érintő fejlesztések. Szekszárdon az ipari parkban jelentkező többletigény kielégítésére új kábeleket fektetnek le, és többek között bővítik a Samsonite Hungária Kft. transzformátor-állomását. Bonyhádon 145 millió, Tamásiban 63 millió, Bátaszéken 33 millió forintos ráfordítással korszerűsítenek alállomásokat. 

 

MTI/T.D.

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye