Tolna Megye Vezető Hír

Az útfelújítások éve lesz 2012 Tolna megyében

Az útfelújítások éve lesz 2012 Tolna megyében
A tervek szerint közel 20 kilométernyi útszakaszt újít fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2012-es év során Tolna megyében. A fejlesztési sorozathoz nyújtott állami támogatás meghaladja a negyedmilliárd forintot.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t december 6-án, hogy a Tolna megyei beruházások főleg az alsóbbrendű utakat, valamint Dombóvár környékét érintik majd. A fejlesztések során a kismányoki bekötőút két kilométeres szakaszán megerősítik a burkolatot, felújítanak egy autóbusz-fordulót, továbbá hat méterre szélesítik az úttestet. A Kocsolát és Igalt összekötő út egy kilométeres szakaszán és a várongi bekötőút másfél kilométeres részén egyaránt burkolatmegerősítés és autóbuszöböl-építés várható. Emellett Tengelic és Szedres között 11 kilométeren, illetve Hőgyész és Dombóvár között 3,7 kilométer hosszúságban végeznek munkákat a szakemberek.

tol2.jpg

Burkolatmegerősítés és útszélesítés is szerepel az ellátandó feladatok között

A projekt megvalósításához a Dél-Dunántúli Operatív Program 257 millió forintos támogatásával nyílik lehetőség. A rekonstrukciós folyamat várhatóan 2013-ban folytatódik, ekkor a Paksot és Kölesdet összekötő út burkolatának és egy-egy hídjának felújítására fog sor kerülni.

-W-

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye