Tolna Megye Vezető Hír

Több településre is kiterjedő hulladékgazdálkodásról is döntött Bátaszék közgyűlése

Több településre is kiterjedő hulladékgazdálkodásról is döntött Bátaszék közgyűlése

Bátaszék közgyűlése legutóbbi ülésén többek között hulladékgazdálkodásról, városüzemeltetési feladatokról, felújításokról is döntött.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos döntés nem csak Bátaszéket, több települést is érint, így nagyobb térségekre osztják fel a szemétszállítást. A testület által hozott három határozat szerint április 1-től az Alisca Terra Nonprofit Kft-vel megszüntetik a szerződést és közbeszerzési eljárást indítanak a feladat ellátására. Az átmenedi időszakra a Vertikál Nonprofit Zrt. és az Alisca Terra Nonprofit Kft. által létrehozott konzorciumot bízzák meg a szemétszállítással.

 

Bátaszék több utcájában is burkolatjavítás lesz, illetve padkarendezés - teol.hu

Bátaszék több utcájában is burkolatjavítás lesz, illetve padkarendezés

 

Emellett a képviselők jóváhagyták a Bát-Kom 2004 Kft.-vel kötött keretszerződést, mely szerint idén ők végzik a kül- és belterületi árkok, a csapadékvíz-elvezető árkok és a külterületi utak karbantartásét, valamint a Romkert felújítását. A szociális alapszolgáltatások intézményi térítési díjáról is döntöttek, valamint a korábban térítésmentesen nyújtott alapszolgáltatások továbbra is azok maradnak. A testület a Kárpát-medence ízei Bátaszék tűzhelyében című könyv megjelentetéséhez szükséges költséget is elfogadta, a könyvet november 4-én mutatják be. Mindemellett felújítják a padlóburkolatot a Petőfi Sándor Művelődési Házban, valamint a Deák Ferenc és Bezerédj utca egyes szakaszain padkarendezés, és további négy utcában burkolatjavítás lesz. 

 

/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye