Tolna Megye Vezető Hír

Rendezvényteret adtak át Bonyhádon

Rendezvényteret adtak át Bonyhádon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 475 millió forintos támogatásával alakították ki Bonyhád megújult rendezvényterét.

A projekt keretében a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ körüli területet újították meg 7852 négyzetméteren, több mint ötezer négyzetméteres zöldfelületet hoztak létre, valamint 48 parkolóhelyet építettek, és felújították a művelődési ház mellett lévő szabadtéri színpadot is. Az önkormányzat ismertetője szerint a terület a város közösségi terévé alakul, a projekt az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztése mellett hozzájárul a közösségek erősítéséhez és a nemzetiségek kulturális örökségének megőrzéséhez. A város eddig 5,5 milliárd forint támogatást nyert el a területfejlesztési program forrásaiból.

 

Rendezvényteret adtak át Bonyhádon - Fotók: Makovics Kornél

A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ körüli területet újították meg

 

A rendezvénytér átadását mások mellett a Völgység Néptáncegyüttes műsorával és gyermekkoncerttel ünnepelték, és az adventi programokat is ott bonyolítják le. A szombati eseményre több százan, köztük sok család gyűlt össze. A tér elnevezéséről a város lakói dönthetnek: december 31-ig szavazhatnak arról, hogy Vörösmarty tér, Kaszinókert, Fő tér vagy Városliget legyen a megújult közterület neve.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye