Tolna Megye Vezető Hír

Megújult a háziorvosi rendelő Dalmandon

Megújult a háziorvosi rendelő Dalmandon

A kormány és Tolna megye számára kiemelten fontos a kistelepülések egészségügyi infrastruktúrája, így az elmúlt másfél évben számos településen újultak meg a háziorvosi rendelők. Most Dalmandon adták át a mintegy 50 millió forintból felújított épületet.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár elmondta: a cél az, hogy a források nagy részét ne egy-egy település, hanem sok kapja meg az alapellátást javító projektjeik megvalósítására. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy a 109 települést magába foglaló és mintegy 230 ezer lakosú Tolna megye 27,5 milliárd forintos TOP-forrást nyert el a jelenlegi európai uniós fejlesztési ciklusban. Felhívta a figyelmet arra is, hogy készül a magyar falu program, amelynek köszönhetően további források jutnak a kistelepülések fejlesztésére.

 

Megújult a háziorvosi rendelő Dalmandon

A háziorvosi rendelő felújítása két évig tartó összehangolt munkát kívánt

 

Az eseményen elhangzott, hogy a több mint 1200 lakosú Dalmand háziorvosi rendelője szociális blokkal bővült és teljes felújításon esett át, beleértve az energetikai és épületgépészeti korszerűsítést, valamint az akadálymentesítést is. A beruházáshoz kapott mintegy 44 millió forint európai uniós és hazai pályázati forráshoz az önkormányzat és a Dalmand Zrt. összesen 6 millió forinttal járult hozzá. Bondorné Nagy Ibolya Julianna polgármester jelezte: a háziorvosi rendelő felújítása két évig tartó összehangolt munkát kívánt, az átadás jelentős esemény a község életében.

 

MTI/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye