Tolna Megye Vezető Hír

Logisztikai fejlesztés kezdődik Nagymányokon

Logisztikai fejlesztés kezdődik Nagymányokon

Nagymányokon logisztikai központot alakítanak ki a korábbi brikettgyári kiszolgáló területen, és bővítik az ipari park infrastruktúráját. A fejlesztéshez 80 millió forintot nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 

A csaknem félmilliárd forintos beruházáshoz az önkormányzat 410 millió forintot biztosít. Karl Béla polgármester elmondta: az 1965-ig MÁV-állomásként, majd a helyi brikettgyár részeként használt, 7,6 hektáros területen felújítják a vasúti pályát és a közműveket, raktárakat építenek, valamint átrakó berendezéseket helyeznek el, létesítenek logisztikai és vámirodát is. A tervek szerint a 2020-ra befejeződő, barnamezős beruházás keretében rehabilitálják a városközponthoz közel fekvő terület egy kisebb, iparilag szennyezett részét, más részeken parkosítanak.

 

Csaknem félmilliárd forintos logisztikai fejlesztés kezdődik Nagymányokon

Az egykori brikettgyári kiszolgáló területen alakítanak ki logisztikai központot

 

A megújítandó logisztikai központ kiszolgálja majd a közeli ipari övezet cégeit, ahol jelenleg 450-en dolgoznak, a nagymányoki mészkőbányát, ugyancsak fontos vasút-közút csomópont lehet a mezőgazdasági termények szállításához - mondta a polgármester. Távolabbi terv a térségben a Máza-váraljai szénmező kiaknázása, ahonnan a 240 millió tonnára becsült feketekőszén-vagyont nagymányoki kapuval termelnék ki. A létesítmény a szén elszállítását is szolgálhatja majd.

MTI/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye