Tolna Megye Vezető Hír

Katolikus iskolanegyeddel bővül Tamási

Katolikus iskolanegyeddel bővül Tamási

A Pécsi Egyházmegye a következő években kétmilliárd forintot fordít arra, hogy katolikus iskolanegyedet alakítsanak ki Tamásiban. A fejlesztés célja, hogy növeljék a tamási katolikus iskolába járó diákok száma.

A tervezett fejlesztésekről Udvardy György megyéspüspök és Porga Ferenc, a város polgármestere írt alá együttműködési megállapodást Tamásiban. A megállapodás szerint a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnáziumot fenntartó egyházmegye 2018 végéig 200 millió forintot fordít fejlesztésre az intézményben. A középtávú terv szerint mintegy kétmilliárd forintos beruházással bővítik a kollégiumot, iskolaépületeket, sportpályákat, szaktantermeket, kápolnát építenek a gimnázium mellé.

 

Katolikus iskolanegyed épül Tamásiban

Udvardy György megyéspüspök és Porga Ferenc, a város polgármestere írt alá együttműködési megállapodást

 

Udvardy György elmondta, hogy az egyházmegye az óvodától az érettségiig tanulási lehetőséget akar nyújtani Tamásiban. A 380 diákot oktató, négy- és nyolcosztályos képzést folytató gimnázium fenntartását 2015-ben vette át a pécsi egyházmegye, amely 2016-ban óvodai csoportot, 2017-ben pedig általános iskolai osztályt is indított a városban.

 

MTI/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye