Tolna Megye Vezető Hír

Együttműködési megállapodás született a paksi bővítés érdekében

Együttműködési megállapodás született a paksi bővítés érdekében

A paksi bővítés megvalósítását szolgáló, ötoldalú együttműködési megállapodást írt alá az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye közgyűlési elnökeivel.

Süli János az aláírás alkalmával arról beszélt, hogy az erőmű-beruházás számos fejlesztési lehetőséget kínál a térség számára. Kiemelte: a mezőgazdasági termelők sokat profitálhatnak abból, hogy a projekt megvalósítására mintegy tízezer ember érkezik a térségbe. Őket a tervek szerint a beruházás 30 kilométeres körzetében helyezik el, szállításukat 150-200 elektromos busszal kívánják megoldani, amelyek a meglévő és a leendő blokkok dolgozóinak szállításról is gondoskodnának - tette hozzá a miniszter.

 

Együttműködési megállapodás született a paksi bővítés érdekében

A projekt megvalósítására mintegy tízezer ember érkezik a térségbe

 

Az aláírt szándéknyilatkozat kiterjed a gazdaság, az oktatás, az egészségügy, a kultúra, valamint a sport területére is.  A megállapodást Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a tolnai, Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a somogyi és Rideg László (Fidesz-KDNP), a Bács-Kiskun megyei önkormányzat képviseletében is ellátta kézjegyével.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye