Tolna Megye Vezető Hír

A Tolna Megyei Önkormányzat a kultúrát szívügyének tekinti

A Tolna Megyei Önkormányzat a kultúrát szívügyének tekinti

A Tolna Megyei Önkormányzat mind a kultúra ügyét, mind a nemzetiségek segítését szívügyének tekinti, éppen ezért hozzájárul a megye egyetlen színháza hosszú távú működési feltételeinek megteremtéséhez.

Erről döntött a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése legutóbbi ülésén. A megyei önkormányzat határozott időre – 2030-ig – meghosszabbítja a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ)  fenntartói jogait a szekszárdi Német Színház kapcsán. Ezzel egyidejűleg az ingatlan tulajdonjogának ingyenes átadására is sor kerül, azzal a kitétellel, hogy a fenntartói jogok – 2030-as – megszűnésével a tulajdonjogok is ingyenesen visszakerülnek a megyéhez.

 

 

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének  legutóbbi ülésén az értéktár is napirendre került
Az ülésen döntés született egy önkormányzati nonprofit kft. megalakításáról, amelynek célja, hogy a megyei kistelepülések projektmenedzsmenti feladatainak elvégzését segítse a 2014-20-as uniós fejlesztési időszakban. A testület a Tolna Megyei Értéktár Bizottság idei első féléves tevékenységéről szóló beszámolót is meghallgatta. A bizottság elnöke örömmel jelentette be, hogy az előterjesztés beküldése és az ülés közötti időszakban 34-ről 37-re emelkedett a települési értéktárak száma. Ez bizonyítja, hogy egyre több település tekint hangsúlyos kérdésként a helyi értékek megőrzésére - hangzott el a közgyűlésen.

 

-kt-

 

Forrás: tolnamegye.hu

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye