Tolna Megye Vezető Hír

A Sió-csatorna, mint valódi, élő vízi út

A Sió-csatorna, mint valódi, élő vízi út

A Tolna Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén tájékoztatást adott a Sió-projektről, de szó esett alapítványi támogatásokról is az oktatás és kultúra területén. 

Tolna megye egyik kiemelt projektje a Sió vízügyi, gazdasági és turisztikai fejlesztése, így a TOP keretében három fejlesztés valósul meg, mintegy egy milliárd forint összértékben. Az együttműködés tagjai tizenegy Sió menti település, Szekszárd és több civil szervezet és vállalkozás. A vízügyi fejlesztések előkészítése már megkezdődött, felújították a gemenci árvízkaput, és jövőre a siófoki zsilip átépítésére kerül sor. Két pályázatot is benyújtanak majd, amelyek a Sió menti vízi, illetve a kerékpáros turizmus fejlesztését célozza.

 

Tolna Megyei Közgyűlés

Tolna Megyei Közgyűlés

 

A turizmus fejlesztése érdekében a megyei önkormányzat segítette a Tolna Kincse Turisztikai Egyesület létrejöttét, amely a jövőben a Sió értékeit fogja képviselni, mind hazai, mind nemzetközi szinten. Egy másik együttműködés szintén a turizmus fejlesztését szolgálja, amelynek tagjai a megyei önkormányzat, Szekszárd Megyei Jogú Város, a Szekszárdi Kajak-Kenu Egyesület és várhatóan még két érintett település önkormányzata. Részben kerékpárút hálózat létrehozása a cél, másrészt egy kerékpáros és vízi turisztikai szolgáltató bázis létesítése. Ennek pályázatát jövő év elején nyújták be, a fejlesztés összköltség 300 millió forint.

 

/T.D.

 

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink

 

tolnamegye